Woning-
corporaties

Reduses helpt woningcorporaties met het inpassen van duurzame energietechnieken. Met een sterke kostenefficiëntie en zonder overlast van verbouwingen.

Woningcorporaties willen verantwoorde keuzes maken in de energietransitie. Een voortdurende afweging van verschillende belangen. Blijven huur- en energiekosten voor bewoners betaalbaar? Kan voor woningen voldoende duurzame warmte opgewekt worden? Dat zijn complexe vraagstukken. Reduses helpt je daarom met realistische, resultaatgerichte oplossingen en specialistische kennis.

Home > Woningcorporaties

Betaalbare energierenovatie

Bij nieuwbouw wordt, met oog op het energielabel, de energievraag al in een vroeg stadium meegenomen in het bouwproces. Bij bestaande bouw ligt misschien wel de grootste uitdaging. Een afgewogen besluit met de juiste balans tussen budget en energie-ambitie vergt aandacht en maatwerk. Specifiek voor bestaande woongebouwen heeft Reduses een centrale oplossing voor het realiseren van de energietransitie en het maken van labelstappen. En dat tegen realistische kosten. Namelijk (meestal) minder dan 5000 euro per woning.

 

Hybride oplossing

De CirculAir en E-CirculAir leveren een hoge temperatuur en zijn daarmee kostenbesparend: het bestaande distributie- en afgiftesysteem heeft daarom weinig aanpassingen nodig. Zo leveren we een oplossing die past bij de uitdagingen van vandaag. Omdat warmte uit ventilatielucht hergebruikt wordt, is de energieprestatie gunstig. Dat levert een flinke energiebesparing op, waarmee je ook aanzienlijke labelstappen zet.

 

Misschien wil je eerst besparing zien bij één gebouw om vervolgens door te schakelen in het gebouwportfolio. Misschien komt er een warmtenet in de buurt? Maar als dat voorlopig nog niet gepland is, dan kun je met de CirculAir nu alvast labelstappen maken. Dat is haalbaar én energiezuinig.

 

Garantieregeling

Zekerheid en voorspelbare kosten zijn nu én in de toekomst heel belangrijk. Woningcorporaties spelen een omvangrijke rol in sociale en maatschappelijk zorg voor betaalbare woningen. En Reduses denkt daarin mee. We hebben daarom een garantieregeling van 15 jaar. Hierin stemmen we de inpassing van de unit af, maar we garanderen ook de energieprestaties (COP) van de installatie. Dat houden we bij via monitoring en onderhoud in die 15 jaar. Ook hebben we een landelijke servicedekking waarmee we warmtepompinstallaties door heel Nederland onderhouden. Dat kan met alle huisinstallateurs. Zo heb je altijd een vertrouwde partij met ingebouwde zekerheid.

Uitdagingen voor woningcorporaties

Bouw

Bewoners ervaren liever geen verstoringen in hun wooncomfort en leefomgeving. Daar houden wij in onze oplossing rekening mee. Het plaatsen van de (E-)CirculAir vergt namelijk geen ingrepen aan of in de woningen.

Geen overlast

Met de (E-)Circulair maken we het eenvoudiger om bewonersparticipatie voor energiezuinige warmte te realiseren. De inkoppeling in het centrale ketelhuis vereist geen toegang tot de woningen, wat overlast voorkomt. De unit komt op het dak en wordt aangesloten op bestaande ventilatieschachten.

Label en waarde

De gunstige energieprestaties leveren aanzienlijke labelstappen op. Dat verhoogt de waarde van het gebouw. Met een gelijkwaardigheidsverklaring voor onze oplossingen zijn de labelstappen gewaarborgd.

Ventilatiewarmtepompen zijn een mooie tussenoplossing voor de woningportefeuille. “Hiermee koop je flexibiliteit voor een pand als transitieoplossing richting een duurzamer gebouw.” Lees hier meer.

Oplossingen

Circulair

Met groene oplossingen geven we over het algemeen aan dat het ‘goed’ is voor onze planeet. Dit is ook voor de Circulair het geval. Er wordt voor de warmteopwekking slim gebruikt gemaakt van restwarmte.

E-Circulair

Reduses Circulair geeft ‘groen’ echter nog een positieve draai, namelijk die van geldbesparing. Doordat de Circulair aangesloten kan worden op het bestaande cv-systeem zijn er geen bouwkundige aanpassingen nodig. Tevens zorgt Reduses Circulair voor een verbetering van het energielabel.

INTUÏT-FLOW

Aangevuld met aparte CO2 gestuurde ventilatie in ruimtes of appartementen, verduurzaamt de Circulair-installatie uw gebouw nog verder.

Neem vrijblijvend contact op

Meer weten?
Download onze brochure!

Hoe wij de pijnpunten van uw woningcorporatie deskundig en duurzaam oplossen? Lees het in onze gratis brochure.

Onze pijlers

Realistisch

Onze warmtepompen kunnen vandaag de dag het verschil maken en passen bij onze
Nederlandse energie-infrastructuur. Met onze HT-warmtepomp, de CirculAir,
is het eenvoudig om bij grote woningcomplexen op kostenefficiënte wijze
de warmteopwekking energiezuiniger te maken.

Specialistisch

Reduses ondersteunt partners met specialistische kennis en technische ervaring.
Vanaf de start geven we advies over de technische inpassing.
Het goed inpassen en gebruiken van warmtepompen vereist specifieke kennis.
Daarin zijn wij sparringpartner voor installateurs, adviseurs en technisch gebouwbeheerders.

Resultaatgericht

Met de CirculAir zet je al snel twee à drie labelstappen.
In relatie tot de investering is dat heel gunstig
Het rendement is officieel vastgesteld met een gelijkwaardigheidsverklaring.
Gasverbruik wordt tot wel 40% teruggebracht.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat ons een voorbeeldberekening voor u uitvoeren.

Wij willen met onze panden graag gasloos worden, via een hybride systeem. Want daarmee behaal je al 70% van de winst! Je gaat geen grote verbouwing tegemoet, dus hebt ook geen overlast voor de bewoners. En je bespaart in het stookseizoen direct 70% op je energieverbruik. Een logische keuze dus voor Reduses en hun innovatieve CirculAir. Voor ons een enorme win-winsituatie.”

– Erik de Rooij – Asset manager @ SOR

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor uw gebouw zijn? Hoe u een energietransitie of een verduurzamingstap maakt waarmee u direct bespaart? Wij laten het u graag zien! Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*