Intuït-Flow

De Intuït-Flow is een warmtepomp die is geoptimaliseerd voor bodemenergiesystemen in talloze utiliteitsgebouwen. De Intuit is inzetbaar als opwekker voor laag- of middelhoge verwarmingstemperaturen. Een kleine stap voor u, een grote stap voor de verduurzaming van uw gebouw.

Waarom de Intuit-Flow?

De Intuït-Flow onderscheidt zich door de hoge prestaties, uitgebreide functionaliteit en flexibiliteit in capaciteit. Dit wordt verkregen door een afgebakende selectie van componenten, zeer geavanceerde regelkringen en toerengeregelde compressoren.

Een compacte bouw maakt de plaatsing en transport gemakkelijk. De benodigde opstelruimte is gering en door de hoge mate van capaciteit variatie is de benodigde buffering minimaal. Door geluid en trillingen in de warmtepomp te isoleren is de warmtepomp eenvoudig in te passen in de vervangingsmarkt alsmede nieuwbouw.

De keuze voor het duurzame koudemiddel R32 zorgt dat het geheel is voorbereid is op de toekomst. Meer weten? Klik hieronder om de gratis leaflet te downloaden.

 

Een 40% kleinere bron

 

Wat is het duurste element in een bodemenergiesysteem? De bron. De Intuït verlaagt het benodigd bronvermogen met 40%. Door een lage verdamper uittrede temperatuur (tot 3°C) maakt de Intuït een ΔT van 8K mogelijk in plaats van 5K. Dat betekent 40% meer capaciteit uit de bron bij koude laden. Dus volstaat een kleinere bron, of je haalt meer verwarmingsvermogen uit een bestaande bron.

Zowel in nieuwbouw als in renovatiesituaties waarin capaciteit moet worden uitgebreid betekent dit een enorme besparing op de investering. Bekijk hieronder de gelijkwaardigheidsverklaring van de Intuït-Flow.

 

Gelijkwaardigheidsverklaring Intuït-Flow

Intuit-flow

De voordelen van de Intuït-Flow

  • Ontworpen voor bodemenergie
  • Goede BENG prestaties
  • Laag global warming potential (GWP)
  • Kan variëren in capaciteit van 7,5% tot 100%
  • Heeft een beveiliging tegen vorst ook bij stroomuitval
  • Hydraulisch goed in te passen in een SKID
  • Een duurzaam en toekomstbestendig gebouw

Intuït-Flow: Een integrale oplossing

Reduses helpt installateurs en adviseurs met het aanbieden van een integrale oplossing, inclusief inpassing van bodemenergie. We ondersteunen met kennis in het ontwerptraject, praktisch in het realisatietraject en met een hoge mate van service in de beheerfase.

Voor de installateur, hebben we besparingen in aanlegkosten meegenomen. Hiermee levert de installateur nieuwe technieken tegen een lager budget aan haar opdrachtgevers. We ondersteunen de installateur en adviseur ook met het berekenen van de investeringsbesparing op de totale energiecentrale. Daarmee kunnen zij hun klant uitleggen wat de verschillende technieken betekenen. Zo laten we zien dat nieuwe technieken niet persé duur hoeven te zijn.

 

“Als installateur zoeken wij naar partners die ons goed kunnen adviseren. Installatietechniek wordt steeds complexer en toepassingen worden ingewikkelder met integrale vraagstukken. Doordat Reduses een zeer hoog kennisniveau heeft en die kennis ook meeneemt om ons te ondersteunen, laten ze mijn oplossing zo goed mogelijk functioneren. Dat is de nieuwe manier van werken.”

– Paul Das – Projectleiding, Projectontwikkeling en Systeemintegratie @ Bos Installatiewerken

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor uw gebouw zijn? Hoe u een energietransitie of een verduurzamingstap maakt waarmee u direct bespaart? Wij laten het u graag zien! Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*