Circulair

De Circulair van Reduses is een warmtepomp met een innovatieve transitietechniek waarbij restwarmte uit de afvoerlucht hergebruikt wordt voor de warmtevraag. Met de restwarmte als input maakt de warmtepomp centraal cv- en warm tapwater (tot 80ºC). Dit betekent een besparing tot wel 40 à 50% op het gasverbruik, zonder grote ingrepen en daarmee zeer geschikt voor duurzame warmteopwekking in bestaande hoogbouwcomplexen, zorginstellingen en kleine utiliteitsgebouwen.

Wat is circulair

Het principe is eenvoudig: de luchtafvoer-kanalen worden aangesloten op de Circulair-unit op het dak. De restwarmte uit de ventilatielucht wordt hergebruikt als bron voor een hoge temperatuur gasmotorwarmtepomp.

De Reduses Circulair biedt u dus een zeer energiezuinige vorm van warmteopwekking. Niet alleen wordt de restwarmte benut die normaal gesproken verloren gaat, maar ook de zuinige en efficiënte gasmotor draagt bij aan een energiebesparing van 40%.

Daarnaast realiseert de Circulair 50 % verlaging van de ventilatielucht ten opzicht van het bouwbesluit. Wat dat voor u betekent? Minder gasverbruik en minder verwarmingsenergie.

Meer weten? Download dan onze gratis brochure!

Besparen met de Circulair

 

Voor bestaande hoogbouwcomplexen is de Reduses Circulair zeer lucratief. Zo bespaart u met een complex van 120 woningen ruim €38.000,- per jaar en verdient u de installatie al binnen 4 jaar terug. Maar ook bij de renovatie van zorgcomplexen en kleine utiliteitsgebouwen (afzuigventilatie 6000/12000 m3/h ) draagt Reduses Circulair aanzienlijk bij aan de reductie van het energieverbruik.

Het financiële plaatje

Uitgangspunten  
Type gebouw woongebouw, centraal ketelhuis
Aantal woningen 100
Inzet Circulair cv en warm tapwater
Gemiddeld woninglabel vóór installatie E 2,21
Gemiddeld woninglabel na installatie C 1,35
Investering  
Per woning 2.500 – 3.000 €
Per labelstap 850 – 1.000 €
energielabels-v2

Reduses Circulair: Dé groene oplossing

Met groene oplossingen geven we over het algemeen aan dat het ‘goed’ is voor onze planeet. Dit is ook voor de Circulair het geval. Er wordt voor de warmteopwekking slim gebruikt gemaakt van restwarmte.

Reduses Circulair geeft ‘groen’ echter nog een positieve draai, namelijk die van geldbesparing. Doordat de Circulair aangesloten kan worden op het bestaande cv-systeem zijn er geen bouwkundige aanpassingen nodig. Tevens zorgt Reduses Circulair voor een verbetering van het energielabel.

* Aangevuld met aparte CO2 gestuurde ventilatie in ruimtes of appartementen, verduurzaamt de Circulair-installatie uw gebouw nog verder.

Plug & Play

Een van de grootste kansen die Reduses Circulair biedt, is de toepassing voor bestaande gebouwen. De infrastructuur van de bestaande cv-installatie blijft namelijk behouden, waardoor grote ingrepen niet nodig zijn en er geen overlast is voor bewoners/werknemers. Ook voor installateurs en aannemers is de Circulair goed nieuws, want door zijn slimme ontwerp biedt Circulair het gemak van plug & play.

Meer weten? Download de brochure of de leaflet voor meer informatie over Reduses en de Circulair.

Reduses brochure Leaflet Circulair

“Reduses zet met de CirculAir een slimme en duurzame technologie in de markt. Ik kan me niet voorstellen waarom een investeerder of gebouwbeheerder dat niet zou willen. Naast dat je met de Circulair op de korte termijn direct bespaart op verwarmingsenergie en je minder CO2-uitstoot realiseert, stel je een grotere verbouwing uit. Je verduurzaamt en verdient direct geld terug én hebt de rust om een grotere verbouwing te plannen, om bijvoorbeeld de implementatie van een lage temperatuur cv-systeem te realiseren.”

– Bas Evers – Algemeen Directeur @ EQUANS

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor uw gebouw zijn? Hoe u een energietransitie of een verduurzamingstap maakt waarmee u direct bespaart? Wij laten het u graag zien! Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*