Restwarmte als motor voor duurzame warmteopwekking. De Intuit - Flow warmtepomp

Wat is Circulair

Circulair is een innovatieve transitietechniek waarbij restwarmte uit de afvoerlucht hergebruikt wordt voor de warmtevraag. Het principe is eenvoudig: de luchtafvoer-kanalen worden aangesloten op de Circulair-unit op het dak. De restwarmte uit de ventilatielucht wordt hergebruikt als bron voor een hoge temperatuur warmtepomp. Met de restwarmte als input maakt de warmtepomp centraal cv- en warm tapwater (tot 80ºC). Dit betekent een besparing tot wel 50% op het gasverbruik, zonder grote ingrepen. Reduses Circulair is zeer geschikt voor duurzame warmteopwekking in bestaande hoogbouwcomplexen, zorginstellingen en kleine utiliteitsgebouwen.

Een kleine stap voor u, een grote stap voor de verduurzaming van uw gebouw.

De vraag is niet of u bespaart, maar hoeveel.

Reduses Circulair biedt u een zeer energiezuinige vorm van warmteopwekking. Niet alleen wordt de restwarmte benut die normaal gesproken verloren gaat, maar ook de zuinige en efficiënte gasmotor draagt bij aan een energiebesparing van ca. 50%. Daarnaast realiseert de Circulair ca. 50 % verlaging van de ventilatielucht t.o.v. het bouwbesluit. Voor u betekent: minder gasverbruik en minder verwarmingsenergie.

Financieel aantrekkelijk

Uitgangspunten  
Type gebouw woongebouw, centraal ketelhuis
Aantal woningen 100
Inzet Circulair cv en warm tapwater
Gemiddeld woninglabel vóór installatie E 2,21
Gemiddeld woninglabel na installatie C 1,35
Investering  
Per woning 2.500 – 3.000 €
Per labelstap 850 – 1.000 €

Voor welke marktsegmenten is de Circulair het meest efficiënt?

Voor bestaande gestapelde woningbouw (renovatie) is Reduses Circulair zeer lucratief. Zo bespaart u met een complex van 120 woningen ruim €38.000,- per jaar en verdient u de installatie binnen 4 jaar terug. Maar ook bij renovatie van zorgcomplexen en kleine utiliteitsgebouwen (Afzuigventilatie 6000/12000 m3/h ) draagt Reduses Circulair aanzienlijk bij aan de reductie van het energieverbruik.

Reduses Circulair. Dé groene oplossing

Met groene oplossingen geven we over het algemeen aan dat het ‘goed’ is voor onze planeet. Dit is ook voor de Circulair het geval. Er wordt voor de warmteopwekking immers slim gebruikt gemaakt van restwarmte. Reduses Circulair geeft ‘groen’ echter nog een positieve draai, namelijk die van geldbesparing. Doordat de Circulair aangesloten kan worden op het bestaande cv-systeem zijn er geen bouwkundige aanpassingen nodig. Tevens zorgt Reduses Circulair voor een verbetering van het energielabel.

* Aangevuld met aparte CO2 gestuurde ventilatie in ruimtes of appartementen, verduurzaamt de Circulair-installatie uw gebouw nog verder.

Plug & Play

Een van de grootste kansen die Reduses Circulair biedt, is de toepassing voor bestaande bouw. De infrastructuur van de bestaande cv-installatie blijft namelijk behouden, waardoor grote ingrepen niet nodig zijn en er geen overlast is voor bewoners/werknemers. Ook voor installateurs en aannemers is de Circulair goed nieuws, want door zijn slimme ontwerp biedt Circulair het gemak van plug & play.

Downloads

Bekijk en download de folder en de technische sheet voor meer informatie.

Reduses Circulair zorgt voor:

1. Een tevreden eindklant

 • Gezondere woning door minder CO2
 • Besparing collectieve en individuele energierekening
 • Weinig tot geen overlast tijdens de installatie

2. Een flinke besparing voor opdrachtgevers

 • Plug & play-installatie.
 • Bestaande infrastructuur kan blijven bestaan.
 • Eenvoudige exploitatie.
 • Geen overlast voor de bewoners.
 • Ondersteuning bij inpassing.

3. Gemak voor installateurs

 • 50% energiereductie.
 • €1.500,- subsidie per woning.
 • 2 tot 4 labelstappen vooruit.
 • Onderhoud installatie buiten woningen.
 • Reduceren CO2-uitstoot.
 • Geen overlast voor de bewoners.