Vijf feiten en fabels over onze hybride warmtepomp de CirculAir

Vijf feiten en fabels over onze hybride warmtepomp de CirculAir

CirculAir. Of E-CirculAir. Of ventilatiewarmtepomp. Of hybride warmtepomp. Duizelt het je al? We hebben het hier over onze innovatieve warmtepomp. Dé oplossing voor gestapelde woningbouw als het gaat om verduurzamen. Zónder ingrijpende verbouwingen, maar wél met directe besparing. Ruim 50% zelfs! Dat is een feit. Maar we snappen dat je misschien nog meer vragen hebt. Dus we zetten in deze blog vijf feiten en fabels op een rij.

1. Duurzame systemen zijn altijd duur

Fabel! Draai het eens om, want het is maar net hoe je het bekijkt. Natuurlijk moet je als gebouweigenaar investeren in nieuwe warmtetechnologie. Maar kijk niet alleen naar de voorkant, de investering, maar ook naar de achterkant: verlaagde exploitatiekosten. En met de huidige energieprijzen is de investering in een ventilatiewarmtepomp al helemaal interessant. Wil je verduurzamen, vraag jezelf dan af of je alléén maar in terugverdientijd wil rekenen. Of dat je bijvoorbeeld ook naar het milieueffect kijkt. Dát is ook iets waard. Heel veel zelfs! Wist je dat je jaarlijks -vooral in het stookseizoen- dan direct 50-60% bespaart?! Dat is goed voor het milieu en voor de bewoners is het ook wel fijn als ze de energierekening kunnen blijven betalen.

2. Een hybride warmtepomp brengt zware trillingen en geluid met zich mee

Fabel! Je moet trilling opvangen waar ze ontstaan en dat is bij de bron. Precies wat wij ook doen. We hebben onze hybride warmtepomp zo ontwikkeld, dat er nauwelijks trillingsoverdracht is. Samen met onze partner Duits hebben we ervoor gezorgd dat we alles binnen de machinekast beheersen. Zo staat de compressor op trillingdempers en hebben we al het leidingwerk flexibel verbonden.

3. De CirculAir is gebruiksvriendelijk én vergt weinig onderhoud

Feit! Een mooi voordeel dus. En hier kunnen we kort over zijn: de CirculAir is plug and play. Het innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat het gemakkelijk aan te sluiten is op een bestaand cv-systeem, boven op het gebouw. Daardoor heb je niet te maken met grote renovaties, maar kun je direct starten met besparen. En het onderhoud? Eén keer per jaar is voldoende. Dat kunnen wij voor je doen of een gecertificeerde monteur.

4. Hybride warmtepompen zijn heel erg in ontwikkeling en dat brengt veel gedoe moet zich mee

Fabel! Wist je dat warmtepomptechniek hetzelfde is als airconditioningtechniek? En deze techniek bestaat al bijna 100 jaar. Niet nieuw dus. Het is belangrijk om goed na te denken over hoe je warmte wil leveren en daar het ontwerp op aan te passen. En dat hebben wij gedaan. Wij hebben de installaties om de warmtepomp heen betrokken bij ons ontwerpproces, daarom denken we graag mee over de technische inpassing. Zodat de hybride ventilatiewarmtepomp naadloos aansluit op bestaande systemen. We hebben er goed over nagedacht, over de voor- én achterkant. Dus geen gedoe, maar simpelweg direct besparen.

Feedback uit de praktijk verwerken

Wist je dat Reduses op basis van het onderhoud van meer dan 300 verschillende warmtepompinstallaties het beste uit de praktijk heeft gehaald om in het ontwerp van de CirculAir te verwerken? Dat komt doordat Reduses een zusterbedrijf is van Installect Advies, GeoComfort en Insted. Dat betekent onder andere dat wij onze kennis van honderden gerealiseerde warmtepompinstallaties met elkaar delen. We denken graag mee én verwerken de feedback van de markt in onze oplossingen.

5. Een hoger energielabel maakt een gebouw meer waard

Feit! Ja, een gebouweigenaar mag een huurverhoging toepassen als hij of zij een verduurzaming realiseert. Je gaat niet alleen energie besparen, het vastgoed wordt ook meer waard. Dat kan een stuk van de terugverdienpotentie van je investering zijn. Want de energiekosten worden lager en daarmee de waarde van het vastgoed hoger. Daarom kan een gebouweigenaar er ook voor kiezen de bewoners te laten profiteren van de energiebesparing, waardoor ze de huur beter kunnen blijven betalen.

Had jij ze allemaal goed? De feiten en fabels? Of heb je zelf nog een vraag die je ons wil voorleggen? Neem dan hier contact met ons op en we laten je graag zien wat de CirculAir voor jouw gebouw kan betekenen.