Werktuigbouwkundig Ingenieur met passie voor duurzame energie: Fadi Kanaan

Werktuigbouwkundig Ingenieur met passie voor duurzame energie: Fadi Kanaan

Wij staan -en gaan- voor realizing the transition. En dit doen wij samen met een team van gedreven professionals. In deze blog stellen we onze collega Fadi Kanaan voor. Werktuigbouwkundig Ingenieur met als mijlpalen een contract na zijn stage bij Reduses én natuurlijk de rekentool die hij ontwikkelde om de keuze voor een juiste dakconstructie te berekenen. Niet direct onze core business, maar het draagt wél bij aan een goede samenwerking met al onze partners om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen met het inpassen van duurzame energietechnieken. Je leest er hier meer over.

Van student naar professional

Fadi is geboren in Aleppo en woont nu ruim acht jaar in Nederland. “In Syrië heb ik aan de Universiteit mijn Bachelor Werktuigbouwkunde behaald. Maar toen ik aan mijn Master begon, brak de oorlog uit. Daarom vluchtte ik en zo kwam ik Nederland terecht. “Hier heb ik de opleiding werktuigbouwkunde opnieuw moeten doen. En bij Reduses kreeg ik de kans een afstudeerstage te doen. Hier heb ik mij verdiept in hoe bestaande woningbouw zo goed mogelijk profiteert van de restwarmte uit luchtventilatiesystemen en we hoe dit vervolgens kunnen koppelen aan een warmtepomp.”

Victor van der Lee, bedrijfsleider Reduses: “Wij geven graag een kans aan mensen die een sterke motivatie en doorzettingsvermogen laten zien. En Fadi’s verhaal laat zien dat hij daarover beschikt! We zijn dan ook enorm blij dat hij onderdeel is van ons team.”

Duurzame energie als uitdaging

Fadi is naast technisch, ook nog eens heel sportief. Is hij niet aan het werk, dan wandelt, fietst, basketbalt of bokst hij graag. “Ik hou van uitdagingen. Zowel in mijn vrije tijd, als bij Reduses.” Enthousiast vervolgt Fadi: “Ik mag bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen als het over energie gaat. En krijg de kans om mijn kennis en vaardigheden steeds verder te ontwikkelen. Zo ben ik betrokken bij onze interne projecten als het gaat om innovatie en de energietransitie, maar werk ik ook in het veld. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik als professional groei en daarmee Reduses ook.”

Rekentool voor berekening dakconstructie

Eén van de innovaties waaraan Fadi heeft bijgedragen, is onze nieuwste rekentool. “Deze tool helpt constructeurs van investeerders, gebouweigenaren of bijvoorbeeld woningcorporaties om de juiste keuze te maken als het gaat om een dakconstructie. Om bijvoorbeeld te kijken of de ventilatiewarmtepomp op het dak geplaatst kan worden. Mijn minor was gericht op offshore constructies en bij Reduses kan ik deze kennis mooi toepassen én het combineert goed met onze hybride warmtepompoplossingen”, legt Fadi uit. Dit betekent natuurlijk níet dat we het werk van de constructeur uit handen nemen. Maar laat zien dat we ons wél verantwoordelijk voelen voor gezamenlijke projecten, om deze tot een succes te maken.

Toekomstdroom

Hoe kijkt Fadi naar de toekomst? Naar die van zichzelf als ook voor de gestapelde woningbouw. Fadi: “Omdat de prijzen van het gas vandaag de dag zo hoog zijn, kan een hybride ventilatiewarmtepomp uitkomst brengen voor bestaande hoogbouw. Om toch die eerste stap in de transitie van energie te maken en direct te starten met besparen. Want een hybride ventilatiewarmtepomp biedt aanzienlijk snellere terugverdientijden dan andere opties voor de energietransitie. Bewoners profiteren direct van lagere energierekeningen, waardoor ze hun huur gemakkelijker kunnen betalen bijvoorbeeld. Ik ben er dan ook trots op dat ik hier mijn steentje aan bijdraag.”
En Fadi is nog lang niet uitgeleerd, iets waar hij ook de kans voor krijgt -om zichzelf verder ontwikkelen- bij Reduses. “Over vijf jaar zie ik mezelf nog steeds als Werktuigbouwkundig Engineer in de energiesector, maar met veel meer expertise. Ik kijk ernaar uit om verder te leren en meer kennis te verwerven. En ik hoop dan ook dat ik over een paar jaar nóg meer heb bijgedragen aan nieuwe systemen voor duurzame energie én de efficiency van onze huidige warmtepompen.”
Wil je meer weten over de transitie van energie? Ben je benieuwd welke warmtepompen het beste bij jouw gebouw passen? Óf ben je benieuwd naar de nieuwste rekentool? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op, we leren je graag kennen.