Bij Reduses bedenken we wat een gebouweigenaar nodig heeft om te verduurzamen

Bij Reduses bedenken we wat een gebouweigenaar nodig heeft om te verduurzamen

Victor van der Lee is destijds bij de moederorganisatie van Reduses aangenomen omdat hij juist níet technisch is. Waarom dan wel? De oprichters zochten iemand die het verhaal van de organisatie overbrengt. Intern en extern de communicatie verzorgt, maar ook kwaliteitssystemen opzet en zich actief binnen de energiebranche begeeft. Inmiddels is hij ook betrokken bij de bedrijfsvoering van de innovatieve organisatie en heeft hij mede aan de wieg van de ventilatiewarmtepomp CirculAir gestaan. In dit interview vertelt hij meer over zijn eigen ontwikkeling én die van Reduses.

Trots op innovatie

Victor is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Reduses. Van aansturen, tot ontwikkeling, productie, marketing en sales. “Ik leg contacten binnen EQUANS, de organisatie waar wij een onderdeel van zijn. Maar hou mij ook dagelijks bezig met onze lopende projecten. Begin 2019 hebben we bijvoorbeeld een redesign doorgevoerd. De CirculAir is toen opnieuw ontworpen, van frame tot motor, maar ook de software is herschreven. En daar ben ik best trots op, dat we dat als team hebben bereikt! De eerste units mogen we nu plaatsen.” Daarnaast gaat Victor graag in gesprek. Met collega’s, maar ook met branchegenoten, gebouweigenaren of juist de eindgebruikers. “Ik luister graag. Waar zit iemand mee of wat speelt er in de markt? Niet om daar direct een oplossing naast te leggen, maar om samen in kennis te groeien en deze input te gebruiken voor onze eigen innovatie.”

Realising the transition

“Reduses is geen apparatenbouwer in de klassieke zin van het woord, maar een organisatie die affiniteit en ervaring heeft met het maken en beheren van installaties.” Victor vertelt verder: “We denken vanuit de klant en niet primair vanuit de techniek. Wat heeft een gebouweigenaar nodig om zijn pand te verduurzamen of bijvoorbeeld energiezuiniger te maken? Input van de eindgebruiker nemen wij daarom altijd mee en onze oplossingen toetsen we al in een vroeg stadium bij de klant, zodat we zeker weten dat we een passende oplossing leveren.”

Van ontwerp naar praktijk

“Ik ben dit vak ingerold, maar heb veel affiniteit met de energiebranche”, vertelt Victor. “De combinatie van techniek en praktijk maakt dat ik iedere dag weer met plezier naar mijn werk ga. Jaren geleden zijn we bijvoorbeeld al gestart met de ontwikkeling van de CirculAir en tot op de dag van vandaag blijven we de ventilatiewaterpomp door ontwikkelen. Het is mooi om te zien dat wat je als concept bedenkt ook toepasbaar is voor gebouweigenaren. En als organisatie blijven wij altijd betrokken. Om de klant van dienst te zijn, maar bijvoorbeeld ook om feedback te vergaren zodat we samen het product verbeteren. We vinden het belangrijk om de praktijk met de technische kant te verbinden en vice versa. Dat zie je ook terug bij onze medewerkers. Zo zijn veel van onze technische mensen bijvoorbeeld begonnen als installateur. Zij weten dus hoe het in de praktijk werkt en waar de behoefte van de klant ligt.”

Ventilatiewarmtepomp voor duurzame toekomst

De warmtepompen van Reduses dragen bij aan een duurzamere toekomst. Waarbij idealisme en techniek hand in hand gaan. “Het is zinvol werk en we hebben de kans om onderscheidende producten te ontwikkelen om klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast realiseren we bijvoorbeeld energiebesparing voor gebouweigenaren en -gebruikers.” Victor vertelt enthousiast verder: “Samen met onze bevlogen collega’s bouwen we iets moois op in een branche die volop in ontwikkeling is. En dat vind ik iedere dag weer inspirerend.”

Wil je meer weten over onze CirculAir of ben je benieuwd welke warmtepomp bij jouw gebouw past? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.