Samenwerking Reduses en Robatherm: hybride ventilatiewarmtepomp voor bestaande woongebouwen

Samenwerking Reduses en Robatherm: hybride ventilatiewarmtepomp voor bestaande woongebouwen

Robatherm Nederland is een producent van maatwerk luchtbehandelingskasten en heeft als missie om de wereld te verduurzamen. Vanuit die doelstelling is Raimond Taal, commercieel directeur Robatherm Nederland, in contact gekomen met Reduses: “Reduses snapt de markt. Én ze gaan alleen voor de hoogste kwaliteit. Met hun ventilatiepomp CirculAir hebben ze een uniek concept op de markt gebracht om de bestaande hoogbouw mee te verduurzamen. Een oplossing die hoognodig is om de energietransitie te realiseren!”

Hoe ziet die warmteoplossing er precies uit en wat is de rol van Robatherm Nederland? In dit interview vertelt Raimond meer over de samenwerking met Reduses.

Luchtbehandelingskasten voor klimaatbeheersing

Raimond zit al vanaf de schoolbanken in de klimaatbeheersing. “35 jaar om precies te zijn. En sinds de laatste acht jaar ben ik commercieel verantwoordelijk voor Robatherm Nederland. We bouwen maatwerk luchtbehandelingskasten, voor zowel de industriële als de utiliteitsbouw, want geen situatie is hetzelfde. Of het nu gaat om ventileren, koelen, bevochtigen of verwarmen; we conditioneren ons product naar de conditie die het pand nodig heeft”, vertelt Raimond.

Robatherm Nederland

Robatherm is een bijzonder bedrijf. Ze zijn gespecialiseerd in het produceren van luchtbehandelingskasten en hebben de missie om de wereld te verduurzamen. Medewerkers zetten zich met hart en ziel in voor kwaliteit, technologisch leiderschap en respectvolle samenwerking. En deze kernwaarden sluiten naadloos aan op die van Reduses. “Bij Robatherm hebben we een duurzaamheidsambitie en deze moet van twee kanten komen. Reduses heeft dezelfde missie en het is dan ook meer dan logisch dat wij samenwerken”, legt Raimond uit.

Samenwerking Robatherm en Reduses

Een aantal jaar geleden kwam Robatherm in contact met Reduses. “De CirculAir is een mooie warmteoplossing om bestaande woongebouwen te verduurzamen. Reduses biedt een gasgedreven en elektrische ventilatiewarmtepomp, speciaal ontworpen om hoge temperatuursystemen aan te kunnen.” Raimond vertelt verder: “Reduses zocht een omkasting voor hun techniek die robuust moest zijn en voorzien van hoge kwaliteit onderdelen, om een lange levensduur te garanderen. Zodoende kwamen ze bij ons terecht.”

Samenwerken voor een duurzaam resultaat

Inmiddels werken de twee organisaties al een paar jaar samen. Reduses bedacht het concept en Robatherm heeft daar het bouwproces van de luchtbehandelingskast op aangepast. Raimond: “Gezamenlijk zijn we het ontwerptraject van de luchtkast aangegaan. We hebben gelet op stabiliteit, dat de kast corrosiebestendig is, maar bijvoorbeeld ook dat er geen koudebruggen zijn om zo min mogelijk energie te verliezen. En dat er geen condens op het product kan komen. Want duurzaamheid zit niet alleen in het energieverbruik, maar ook in life cycle costing bijvoorbeeld. Een product moet lang meekunnen en goede kwaliteit is daarom extra belangrijk!”

Hoe dat zit, legt Raimond ons uit: “Bestaande netwerken kunnen all-electric-oplossingen bijvoorbeeld niet aan. Dan kun je het nog zo hard afdwingen, maar als de infrastructuur er niet naar is, gaat het gewoonweg niet gebeuren. Daarom is de CirculAir een mooie hybride oplossing. Daarmee bespaar je direct, maak je een label- en duurzaamheidstap én je creëert daarmee een paar jaar ‘extra tijd’ om jouw gebouw klaar te maken voor all-electric. Bestaande hoogbouw is misschien ‘oud’, maar staat ook nog wel een jaar of twintig. Kijk daarom naar de mogelijkheden die er zijn.”

Ben je benieuwd welke oplossing van Reduses het beste bij jouw gebouw past? Wij denken graag met je mee. Neem hier vrijblijvend contact met ons op.