Spoorzone, Delft

Reduses verwarmd en verkoeld, gezamenlijk met het zusterbedrijf Geocomfort, ruim 500 studentenstudio’s met een hoog temperatuur warmtepomp en een bodemenergiesysteem.

Het gebouw is gerealiseerd als zijnde tijdelijke studentenhuisvesting voor de duur van 25 jaar. Het gebouw is duurzaam gebouwd. Op het vlak van bouwfysische aspecten en door toepassing van de modernste technische installaties is duurzame winst geboekt wat ten goede komt aan de exploitatie voor zowel DUWO als de inwonende student. Dit wordt onder andere mogelijk door gebruik te maken van thermische zonne-energie in combinatie met een HT-warmtepomp van zusterbedrijf Reduses. Smit’s Bouwbedrijf heeft het project ontwikkeld in samenspraak met Leeuwenkamp Architecten, VIAC Installatie Adviseurs en opdrachtgever DUWO (Design & Build).

Geocomfort heeft samen met installatiebedrijf Bogro uit Oudewater en installatieadviseur Viac de installaties ontworpen. Deze energiecentrale bestaat uit een monobron (GeoMini type GM15) en een hoog temperatuur warmtepompsysteem (40-70°C) GeoGW200 van Reduses.

Info
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in