Leidse Schans Campus, Leiden

Reduses heeft bij de meest duurzame campus van Europa een hoog temperatuur warmtepomp geplaatst gezamenlijk met een WKO systeem van het zusterbedrijf GeoComfort.

De campus van Leidse schand ligt dicht bij het centrum en bij station Lammenschans. Direct naast de campus ligt het ROC Leiden en op tien minuten fietsafstand een aantal faculteiten van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. De campus Leidse Schans wordt een eigentijdse stadswijk met veel openbare ruimte. Het aanbod studentenwoningen bestaat uit studio’s met eigen voorzieningen en kamers waar voorzieningen worden gedeeld met medebewoners.

De woningcorporatie DUWO wilde van VIAC weten of in plaats van een traditioneel systeem (met cv-ketels en een koelsysteem) duurzame energieopwekking een betere optie was. Er werd in het model gestuurd op energiebesparing en gebruikerswensen, niet op concrete technieken. Uiteindelijk kwam naar voren dat warmte- en koudeopslag in de bodem gekoppeld op een HT-WP het meest gunstigst was qua energiebesparing en exploitatie. Samen met Schouten techniek en Viac installatie adviseur is er een geoptimaliseerd ontwerp uitgewerkt. Deze bestaat uit een monobron (GeoThermic type GT30) en een hoog temperatuur warmtepompsysteem GW400.4.1.40-70°C van Reduses.

Info
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in