Addit is dé partner voor al het framework en de covering rondom de warmtepompen van Reduses

Addit is dé partner voor al het framework en de covering rondom de warmtepompen van Reduses

Reduses staat voor realising the transition. Wij realiseren werkbare oplossingen voor vandaag, met het oog op morgen. Maar dit kunnen wij niet alleen. Daarvoor werken wij samen met verschillende partners en één van deze partners is Addit. Onze strategische partner voor de ontwikkeling en fabricage van samengestelde complexe precisie plaatwerkdelen die wij gebruiken voor de kasten van onze warmtepompen.

In dit interview praten we met Jeroen Meulendijks, CEO van Addit, over de samenwerking. Hoe werkt deze en wat zijn de voordelen? Hint: innovatieve eindproducten, namelijk de nieuwste e-CirculAir en de Intuït-Flow.

Precisie plaatwerk voor een optimaal eindproduct

Jeroen: “Van oudsher is Addit een precisie plaatwerkbedrijf. High mix, low volume. Dat betekent kleine oplages, maar wél complex. Maar in de loop der jaren zijn we ook andere activiteiten gaan doen, zoals het ontwikkelen en produceren van mechatronische modules, systemen en apparaten. Om dit internationaal te realiseren, hebben wij een locatie in Nederland en Polen.” Addit kan dus losse plaatwerk componenten en plaatwerk (las)samenstellingen leveren, maar deze ook assembleren en kant-en-klaar aanbieden, waarbij zij zelf de complete supply chain keten verzorgt en zo haar klant volledig ontzorgt.

“Als het om warmtepompen en de omkasting gaat, hebben wij hebben kennis van de maak en de klant van de functie. Samen krijg je zo een optimaal product. Want dit heeft een synergetisch effect.”

Maatwerk & samenbouw

Reduses heeft voor haar warmtepompen -gas, elektrisch of water-water- te maken met verschillende producenten. “En wij komen om de hoek kijken als het gaat om het produceren van een frame inclusief de covering. We zijn begonnen met een conceptuele fase. Samen oplossingen voor nieuwe producten bedenken. En algauw werd dit geconcretiseerd en zijn we van start gegaan met een tweetal projecten: de e-CirculAir en de Intuït-Flow. Het frame voor de water-water warmtepomp hebben wij al helemaal klaar en voor de elektrische dakcentrale hebben wij het ontwerp inmiddels gereed. Deze wordt begin 2023 in productie genomen”, vertelt Jeroen.

Het bijzondere aan deze samenwerking? “Dát is het resultaat. Wij leveren niet alleen het precisie plaatwerk, maar bouwen het geheel ook voor ze op. En wij hebben ervoor gezorgd dat we verschillende modules hebben ontwikkeld die je aan elkaar kunt koppelen. Dit betekent dat je parallel aan een machine kunt bouwen. En dat is voor de efficiëntie van een project heel waardevol.”

Knap staaltje co-engineering

De technologie van de warmtepomp heeft Reduses uiteraard zelf ontwikkeld. “Hier hebben ze ook ongelofelijk veel know-how over. Maar de constructie waar de techniek allemaal in moet, daar denken wij over mee. Het framework, de covering en alle plaatwerk bijvoorbeeld. Hoe dit geproduceerd en geconstrueerd moet worden”, legt Jeroen enthousiast uit. “Dit is wel een gezamenlijk proces en het leuke is dat we dit in sprints gedaan hebben. Wekelijks kwamen we bij elkaar, met iedere week weer een nieuw doel waar we naartoe werkten. En dit stukje co-engineering is heel efficiënt gegaan!” Reduses gaf de randvoorwaarden -denk aan formaat, gewicht, type deur, manieren om te servicen, et cetera- en vervolgens gaf Addit hier de technische invulling aan.

Partners voor een duurzame energietransitie

“De systemen die Reduses voor bestaande hoogbouw ontwikkelt zijn innovatief. En ik vind het mooi dat wij hier een steentje aan bijdragen. We zo samen een energietransitie realiseren en systemen ontwikkelen waarmee we gebouwen energiezuiniger verwarmen.” Jeroen omschrijft Reduses als een partij die heel voortvarend te werk gaat. Ze hebben een doel en maken een duidelijke planning hoe ze dit doel willen bereiken. Jeroen: “Reduses is heel pragmatisch en zoekt de coproductie op. En ze blijven ook altijd kritisch én stellen ook ons vragen. Op deze manier ontstaan er nieuwe ideeën en inzichten en dat is heel waardevol. Zo zijn we echt partners van elkaar.”

Ben je benieuwd welke warmtepomp het beste bij jouw bestaande hoogbouw past? Maak hier vrijblijvend kennis met ons.