E-CirculAir voor iedereen: direct verduurzamen met een hybride warmtepomp

E-CirculAir voor iedereen: direct verduurzamen met een hybride warmtepomp

Afgelopen maanden werd ons team versterkt door Bas Komijn. Naast dat hij zich samen met Victor van der Lee bezighield met de marketing van onze hybride warmtepompen, studeerde hij ook nog eens af bij Reduses.

“Voor Reduses heb ik marktonderzoek gedaan, gericht op de E-CirculAir. En één van de bevindingen is dat gebouweigenaren, installateurs en investeerders heel veel potentie zien in de hybride warmtepomp, maar het pijnpunt vaak ligt bij de bewoners, waardoor verduurzamende renovaties niet doorgaan. Niet zozeer omdat zij het niet willen, maar omdat ze het product niet snappen. Daar ligt dus een hele mooie kans voor ons. Om onze (technische) producten en diensten zodanig te vertalen, zodat íedereen enthousiast is,” vertelt Bas. In dit interview vertelt hij meer over zijn onderzoek én deelt hij een paar bevindingen.

Afstuderen op de E-CirculAir

Bas studeerde Commerciële Economie en specialiseerde zichzelf in Marketing. “Dat betekende heel veel marktonderzoek doen. Mijn scriptie was er dan ook op gericht om mijn kennis in de praktijk te brengen. Een gedegen onderzoek uitvoeren en presenteren aan de opdrachtgever”, legt Bas uit. “En met Reduses had ik direct een klik. Het is een mooi bedrijf, met fijne collega’s en innovatieve producten. Op het moment dat wij kennismaakten, waren ze net klaar met de ontwikkeling van de E-CirculAir. Voor mij lag er de uitdaging om het hele ketenproces in kaart te brengen. Ik kreeg te maken met verschillende belanghebbenden en behoeften. Wie moet je bereiken en hoe? Dáár ging ik mee aan de slag.”

Hybride warmtepomp voor installateurs, beleggers en woningcorporaties

De E-CirculAir ligt goed in de markt, daar was Bas al snel achter. “Zeker gezien de huidige ontwikkelingen in de energie.” Bas vertelt verder: “Mijn focus lag op de belangrijkste afnemers van de hybride warmtepomp: installateurs, beleggers en woningcorporaties. Tijdens mijn onderzoek heb ik alles in kaart gebracht. Van sociaal-culturele ontwikkelingen tot aan de juridische ontwikkelingen. Ik heb de doelgroep uitvoerig gesproken en daar is veel uitgekomen. Samen met Reduses bracht ik de pains and gains in kaart en keken we hoe we daar dan op anticiperen.”

“De ventilatiewarmtepomp van Reduses is een hybride systeem. Als je deze inzet, kan je de oude cv-ketel laten staan voor de piekvraag. Je gasverbruik wordt gereduceerd tot 60% minder. En ik kan nog steeds die hoge temperatuur leveren. Nóg een voordeel is dat je niet ín de woning hoeft te zijn. Dat spreekt mij wel heel erg aan.” – Erik de Rooi, Woningcorporatie SOR

We kúnnen niet ineens overstappen naar all-electric warmtepompen

“Ik heb heel veel leuke gesprekken gehad met installateurs, beleggers en woningcorporaties.” Bas gaat bevlogen verder: “En ik geloof heel erg in dit product en wat we bij Reduses aan het doen zijn. De E-CirculAir speelt in op trends en ontwikkelingen. Het is een hybride en vooral ook betaalbare oplossing. Wil je naar all-electric, dan is dat vaak te duur. Als belegger of wonincorporatie wil je natuurlijk wél rendement behalen op jouw investering. En dan heb ik het nog niet eens over de schaarse netwerkcappaciteit. We kúnnen niet eens met zijn allen overstappen naar elektrische warmtepompen. Of zoals een installateur tegen mij zei: ‘de hybride warmtepomp is dé oplossing, een propositie voor een transitieoplossing is daarmee dus overbodig.’” Met de CirculAir heb je namelijk een duurzame hybride warmtepomp in handen, waarmee je direct bespaart. Ongeveer 60% op het gasverbruik!

Altijd service

Reduses wordt vaak nog gezien als een startup. Maar is dat ook zo? Volgens Bas niet: “Reduses is ontstaan uit de Installect bedrijven. Dat betekent jaren aan kennis en ervaring. En ook Insted is daar onderdeel van en dáár profiteren de klanten van Reduses van weer van. Want zij dragen zorg voor het onderhoud. Dat maakt de investering in een hybride warmtepomp van Reduses extra duurzaam. Service hebben ze hoog in het vaandel. En dat beloven ze niet alleen, ze doen het ook.”

En wat gaat Bas nu na zijn afstuderen doen? “Verder studeren. Volgend schooljaar hoop ik een master te volgen. Welke, dat weet ik nog niet. Alles is nog open.”

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over de E-CirculAir en het onderzoek van Bas. Dus ben je benieuwd wat een hybride warmtepomp voor jouw gebouw kan betekenen? We vertellen het je graag!