Previder Datacenter

Datacenter Previder te Hengelo (Ov) gebruikt een GW400 voor het verwarmen van het hoofdkantoor. De restwarmte van het datacenter wordt door de GW400 opgewaardeerd voor het leveren van comfort. Tegelijk levert de GW400 duurzame koeling aan het datacenter.

Recentelijk ontving dit concept de nodige aandacht in het kade van de BREEAM-NL-keurmerk voor duurzame datacenters.

Lees hier het volledige artikel

ARAG Rechtsbijstand verving haar HR-ketel en koelmachine voor een turnkey energiesysteem met Warmte Koude Opslag en een gasmotorwarmtepomp. De rendementsverbetering op verwarming: een factor 2,5! ARAG maakte een labelsprong van F naar A.

Tergooi Ziekenhuis te Blaricum gebruikt een 300 kW gasmotorwarmtepomp van Reduses om de basislast thermische energie 3x zuiniger op te wekken dan voorheen. Zo worden tienduizenden euro’s per jaar op energie bespaard. Omdat de GW 300 werd ingepast in de bestaande installaties werd de bedrijfszekerheid van energielevering ook nog eens verhoogd.

Voor de duurzame opwekking van warmte en koude heeft Ahoy Rotterdam gekozen voor een 400kW gasmotorwarpomp van Reduses. Als aanvulling op het bodemenergiesysteem wilde Ahoy nog een stap verder gaan en koos daarom voor super efficiënte warmteopwekking met Reduses.

In opdracht van Willems Uden Technische Installaties leverde Reduses een 300kW gasmotorwarmtepomp voor de warmte- en koudeopwekking. Bij theater markant wordt gebruik gemaakt  van een bodemenergiesysteem om de thermische energie in op te kunnen slaan.

In opdracht van GeoComfort leverde Reduses een 400 kW gasmotorwarmtepomp als onderdeel van de energiecentrale van theater de Vest. De GW, in combinatie met het bodemenergiesysteem, levert zo een verwarmingsvermogen van  ~375 kW en een koelvermogen van ~760 kW.

Leidse schans is de meest duurzame campus van Europa, waar ruim 1900 studentenwoningen gerealiseerd worden. In de eerste fase worden circa 400 studentenwoningen opgeleverd. Een GW400 gasmotorwarmtepomp, in combinatie met een bodemenergiesysteem van GeoComfort, zorgt voor de duurzame koeling en verwarming.

In Delft wordt is het Spoorzonegebied een studentenhuisvestingscomplex met ruim 500 studentenstudio’s gerealiseerd. Een GW200 gasmotorwarmtepomp in combinatie met een bodemenergiesysteem van GeoComfort wordt ingezet voor de duurzame levering van warmte en koude.

De Amazones te Den Bosch zijn drie luxe en comfortabele woongebouwen waar een GW300 in combinatie met een bodemenergiesysteem van GeoComfort wordt ingezet voor duurzame warmte en koudelevering.

Landgoed de Hooge Burch is een locatie van zorgorganisatie Ipse de Brugge. Op het landgoed worden 480 patienten in verschillende woningen voorzien van zorg. De verwarming voor de behandelkliniek op het terrein wordt door Reduses met een GW300 duurzaam opgewekt

Voor meer informatie

Reduses B.V.
Ampèrestraat 19D
3861 NC Nijkerk
Tel: +31 (0)33 2466551
Fax: +31 (0)33 2465857
E-mail: info@reduses.nl

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op