HT-Warmtepomp op meerdere vlakken inzetbaar

Reduses, producent van de Hoge Temperatuur Warmtepomp (HT-WP), heeft zijn product in het afgelopen jaar doorontwikkeld. In oktober 2015 werden de laatste testen afgerond. De HT-WP draait nu conventionele CV-temperaturen (80-60°C) met een PER van 1,53. De hoge aanvoer- en retourtemperaturen maken de HT-warmtepomp op meerdere vlakken inzetbaar, zeker wanneer de koeling benut wordt.

Download hier het volledige artikel

Installect Bedrijven

De Installect bedrijven (Installect Advies, GeoComfort, Insted en Reduses ) zijn gespecialiseerd in het leveren van duurzame energieconcepten voor verwarming en koeling. Zowel bij het ontwikkelen als in de realisatie hebben de bedrijven een focus op innovatie en standaardisatie. Deze werkwijze heeft in de keten van ontwerp, realisatie en beheer van bodemenergiesystemen een sterke positie in de markt opgeleverd.

 

Reduses HT-WP

Eén van de producten die binnen de groep is ontwikkeld betreft de hoge temperatuur warmtepomp. Een gasverbrandingsmotor drijft een of meerdere compressoren aan. De condensorwarmte wordt samen met de motorwarmte afgegeven aan het verwarmingssysteem. De verdamper zorgt voor  duurzame koeling. De geproduceerde koude kan direct geleverd worden of opgeslagen via een WKO (warmte-koude opslagsystemen) De koeling wordt dus geleverd uit het gasnet. Het verwarmingsvermogen van de HT-WP ligt tussen de 180 en 400 kW, het koelvermogen ligt tussen de 75 en 230 kW. De HT-WP wordt geleverd in meerdere uitvoeringen: GW 200 en GW 400. De GW200 serie kenmerkt zich door het toepassen van één compressor en een kleinere gasmotor. Omdat de GW200 wordt voorzien van een geïntegreerd SKID vormt deze compacte HT-WP een complete energiecentrale.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op