hoge temperatuur warmtepomp

Hoge temperatuur warmtepomp in de zorg

De Reduses hoge temperatuur warmtepomp levert verwarming en koeling op ideale temperaturen voor zorginstellingen.

 

Labelstappen, energieprestaties

De hoge temperatuur warmtepomp draait met hoog rendement conventionele CV temperaturen (80-60 grC). Daarmee zijn labelstappen bij renovatiepanden en energieprestaties bij zorginstellingen en ziekenhuizen behaald. Ideaal te combineren met bodemenergieopslag. Bij het Tergooi ziekenhuis wordt een rendement van 300% op primaire energie behaald door gelijktijdig koeling en verwarming te benutten.

 

 

Missing link

Binnen de energietransitie is de HT-WP een “missing link” om voor grotere gebouwen zeer efficient warmte op te wekken. Een andere water/water warmtepomp met dit vermogen is er niet. Een aantal maanden nadat de HT-WP genomineerd is zal de uiteindelijke ranglijst door de KvK worden gepresenteerd.

 

HT-WP Genomineerd

Primair is de HT-WP genomineerd vanwege de unieke hoge temperaturen met hoge energieprestaties. In veel gebouwen en processen is dit een belangrijke toegevoegde waarde. De HT-WP energiesystemen bieden op deze manier een unieke route naar duurzaamheid. Door directe omzetting van primaire energie (gas) levert het systeem warmte tot 80°C. Ten opzichte van een HR-CV ketel is de energieprestatie 160%. Als koelmachine bespaart de HT-WP op het elektrische aansluitvermogen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op