Galerijflats renoveren met HR160%

Nieuw 60-80 energieconcept

Galerijflats renoveren, woongebouwen vanaf 60 appartementen kosteneffectief energiezuinig maken, is doorgaans een uitdaging. Sinds het najaar van 2015 is hiervoor een nieuw energieconcept op de markt. Reduses heeft de gasmotorwarmtepomp (GW) doorontwikkeld tot een hogetemperatuurwarmtepomp. Een machine die water van 80°C kan leveren met een intrede van 60°C. De 60-80 GW kan in dit geval omschreven worden als een HR160% machine:  de GW levert met dezelfde input aan gas 60% meer warmte dan een HR-Cv ketel en ook nog koeling.

Woningrenovatie

 

Lage kosten

Galerijflats renoveren met dit energieconcept is al vanaf 60 appartementen interessant. Eerste berekeningen laten zien dat de kosten dan circa €3.000,- per appartement bedragen. Bij een normaal gasverbruik van circa €900,- per jaar ligt de terugverdientijd ruimschoots onder de vijf jaar. Groot voordeel bij deze energierenovatie is dat de radiatoren niet vervangen hoeven te worden en grootschalige isolatie achterwege kan blijven. Ook hoeft er nauwelijks leiding- of kanalenwerk te worden aangelegd.

 

Geen overlast voor bewoners

Omdat de installatie op het dak wordt geplaatst en verbonden met het bestaande Cv-net hebben de bewoners geen last van deze ingreep.

 

Advies bij galerijflats renoveren

Henk Bruil, senior adviseur bij Installect Advies, ontwikkelde het energieconcept vanuit zijn ervaring met de energierenovatie van meerdere galerijflats voor woningcorporatie De Alliantie. Neem voor meer informatie contact op met Henk Bruil of Frank Dimmendaal.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de referentieprojecten of een uitgebreider overzicht?
Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op